ActualitățiExterne

Moscova vine cu acțiuni de răspuns la promulgarea legii anti-propagandă la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Moscova își rezervă dreptul de a veni cu acțiuni de răspuns la promulgarea în Republica Moldova a modificării Codului audiovizualului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Potrivit acesteia, amendamentele care interzic indirect retransmitrea unor programe de știri și informativ-analitice ar discrimina în mod direct presa rusă, transmite TASS, preluat de Radio Chișinău.

De asemenea, Zaharova a acuzat partidul de guvernământ de la Chișinău de promovarea unor politici antirusești și de îngrădirea dreptului la informație alternativă.

„Forțele antirusești din Legislativul de la Chișinău au încălcat dreptul fundamental al populației privind accesul liber la informare. Aceasta vorbește despre faptul că țara se abate tot mai mult de la normele democratice”, afirmă purtătoarea de cuvânt.

Moscova consideră că această situație „necesită reacția nu numai a unor astfel de instituții internaționale specializate ca OSCE”, dar și a altor structuri europene.

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului, cunoscut și ca legea anti-propagandă, a fost semnat de șeful Legislativului Andrian Candu, în calitate de președinte interimar. Proiectul interzice indirect retransmisia pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din Federația Rusă, iar Igor Dodon a refuzat repetat să semneze decretul de promulgare a legii.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button