Actualități

Nemții, mai generoși ca rușii: 9,6 milioane EUR și peste 700 de mii de doze de vaccin Pfizer

Distribuiți acest articol!

Republica Moldova va primi, su suportul Germaniei, peste 700 de mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, împotriva COVID-19. Contractul cu Pfizer este la Chișinău și autoritățile pot să-l semneze.

Germania a ajutat Republica Moldova să înceapă negocierea contractului, a anunțat astăzi Maia Sandu, președintele țării, la ceremonia de înmânare a unui lot de asistență din partea Guvernului Germaniei pentru Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

„Este un ajutor de peste 200 de milioane de lei. Este un ajutor foarte mare, sunt echipamente importante. Sunt 100 de echipamente de ventilare pulmonară, sunt pulsoximetre, sunt patru milioane de măști, sunt șapte milioane de măști chirurgicale, 150 de mii de costume de protecție, ochelari și mănuși. Noi suntem foarte recunoscători pentru acest ajutor”, a declarat Maia Sandu.

„ Între timp trebuie să continuăm procesul de vaccinare cu serurile pe care le avem. Rugămintea mea către toți cetățenii R.Moldova este să ne vaccinăm, pentru că pericolul nu a trecut”, a mai declarat președintele țării.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button