Actualități

Noi reguli de schimbare a valutei străine în Republica Moldova

Distribuiți acest articol!

Ministerul Justiției propune modificări pentru schimbarea valutei străine în lei. Astfel, persoanele fizice vor fi înregistrate în baza de date a Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Potrivit proiectului de lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului, adoptat în prima lectură de Parlamentul Republicii Moldova, persoanele fizice din Republica Moldova care vor schimba în valută străină de la 5 mii de lei în sus, la casele de schimb valutar din țară, vor fi tratate ca potențiali finanțatori ai terorismului. Ulterior, fiecare cetățean va trebui să prezinte actele de identitate atunci când vor converti leii în valută străină.

În lectura a doua, Ministerul Justiției specifică faptul ca suma de 5 mii să fie majorată până la 40 de mii de lei, în dolari această sumă se ridică la 2.200, iar în euro – la 1.960 de euro.

Nicolae Eșanu, declară: ”Suma se propune de a fi schimbată de la 5 mii, care era varianta inițială, cu suma de 40 de mii de lei. Sperăm că Parlamentul va accepta acest lucru”.

De asemenea, acest document urmează să fie discutat și aprobat în lectura finală de Parlamentul Republicii Moldova. Dacă proiectul va fi votat, legea va intra în vigoare din 27 iunie 2017.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button