România

Nouă bază NATO la Tunari, în nordul Bucureștiului

Distribuiți acest articol!

UM 02523 și UM 02547 au scos la licitație, în SICAP, lucrări de execuție a unei baze temporare de staționare NATO în Tunari, lângă București.

Este vorba, în fapt, de transformarea totală a vechii cazărmi 1026 Tunari, iar lucrările, care vor costa 80 de milioane lei, vor presupune, în prima fază, dezvoltări de tip imobiliar. Printre acestea, noi spații de cazare, popotă, facilități medicale, rampe de încărcare-descărcare, zonă depozitare materiale, zonă depozitare materiale speciale, construcție drumuri și alei, împrejumuire și porți control acces, ateliere auto, heliport. Este de așteptat, astfel, ca în zona de Nord a Bucureștiului să fie aplicate unele restricții de circulație, dat fiind statutul unei baze NATO. Deocamdată, lucrări de piste pentru un eventual aeroport nu sunt menționate. Nu este exclus încă ca, ulterior, să apară și acestea.

Contractul are un termen de execuție de 24 de luni, iar alte 62 de luni este perioada de mentenanță.

Toate detaliile licitației, aici http://e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100091756

Caietul de sarcini al licitației este semnat de șeful UM 02523, General de Brigadă Gheorghe Nistor.

România mai este gazdă a unei baze NATO la Kogălniceanu, care va deveni în viitor una dintre cele mai mari din lume, unde vor fi 10.000 de militari, personal auxialiar și membri ai familiei. Un adevărat oraș va fi construit în mica localitate constănțeană, în urma unor investiții totale de 13 miliarde de lei, suportate aproape în totalitate de România. Încă o bază NATO mai este la Cincu, alta la Deveselu și, anul trecut, s-au purtat discuții cu americanii pentru încă una, prevăzută cu aeroport, la Câmpia Turzii. Cu cea din Tunari, vom putea spune că România va avea, peste doar câțiva ani, o prezență militară extinsă a NATO.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button