MAGAZIN

Regiunea transnistreană, nemulţumită de noua hotărâre a Kievului

Distribuiți acest articol!

Autoritățile din regiunea transnistreană sânt nemulțumiţi privind noua decizie a Kievului de a interzice tranzitul produselor alimentare prin punctul de trecere la frontiera cu regiunea transnistreană.

Kievul a interzis oficial transportul produselor în regiunea transnistreană din data de 20 mai, astfel, pentru livrarea mărfurilor e nevoie de primirea actului de permisiune de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova.

Astfel, interdicția s-ar putea referi nu doar la tranzitul de mărfuri care ajung în regiune prin Ucraina, ci și mărfurile produse nemijlocit. Acestă decizie prezintă un pericol serios pentru situația economică în regiunea data.

Politicieni de la Kiev au declarat că Ucraina va închide punctele de frontieră de pe segmentul transnistrean, dacă Tiraspolul va cere Moscovei să trimită reprezentanți ruși acolo. Irina Friz, şefa subcomisiei de securitate a sistemelor informaţionale de stat din Comisia pentru securitate şi apărare a Parlamentului ucrainean, a declarat că „granița ar putea fi închisă până la restabilirea integrității teritoriale a Moldovei, în cazul apariției unor reprezentanți militari sau a altor reprezentanți ai statelor-agresoare în apropiere de hotarul cu Ucraina din partea regiunii transnistrene”.

 

Autor: Cornelia Oboroc

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button