MAGAZIN

Noua lege din Republica Moldova ce permite șoferilor să circule cu 110 km pe oră, nu prea poate fi pusă în practică

Distribuiți acest articol!

 Noua lege aprobată în Republica Moldova, care a majorat limita de viteza pe unele drumuri nationale,  nu prea poate fi pusă în aplicare deoarece nu avem sosele amenajate pentru asta.

 Cu câteva zile în urmă, guvernul de la Chișinău le-a permis șoferilor să circule cu 110 kilometri pe ora, pînă acum limita fiind de 90 km pe  oră, însă autoritatile spun ca noua limita maxima de viteza, nu prea poate fi implimentată.

Conform PRO TV, practic singura portiune de drum care se încadrează în standartele legale, este șoseaua Chisinau – Soroca, intre localitatile Gornoe si Peresecina, și chiar mai mult decît atît, nu tot traseul, ci doar 6 kilometri, care cu o viteza de 110 kilometri la ora, îi parcurgi în aproximativ 3 minute.

Potrivit autoritatilor, în Republica Moldova nu prea mai exista drumuri care sa indeplinească toate conditiile necesare pentru ca soferii sa poata conduce cu o asemenea viteza. In primul rand, drumul trebuie sa fie reparat, marcat si toate indicatoarele sa fie la locul lor. În al doilea rînd, soseaua trebuie sa aiba cel putin doua benzi de circulatie pe sens, sensurile sa fie delimitate de un parapet și să nu existe intersectii. În acest moment o parte din aceste condiții le îndeplinește doar șoseaua Chisinău – Soroca, care a fost recent reparată de către americani.

Spre exemplu, un alt drum, destul de solicitat de către șoferi, Chisinau- Leuseni , va ramane deocamdată la limita de 90 de km pe ora, deoarece acesta e prea îngust, având doar câte o bandă de circulație pe sens, iar de parapete ce separă benzile, nici nu poate fi vorba.

Ministerul transporturilor a făcut o propunere ca pe șoseaua Chișinău-Cimișlia, unde in 2014 au fost reparați 40 de kilometri de drum, sa fie admisa viteza de 110 km pe ora. Cei de la Inspectoratul National de Patrulare spun însă că acest lucru nu este posibil.

La cerința Uniunii Europene, guvernul a făcut o modificare în regulamentul circulației rutiere. În această ordine de idei, 110 km pe ora este noua limita de viteza admisa in tara noastra. Totusi acest lucru va fi valabil pentru toți, ci doar pentru cei care au mașini mai ușoare de 3 tone și jumătate și doar în afara localitaților. Noul regulament va intra în vigoare o data cu publicarea acestuia in Monitorul Oficial.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button