MAGAZIN

Noua versiune iPhone va reduce riscul de accidente rutiere

Distribuiți acest articol!

Apple deja a anunțat primele detalii oficiale despre iOS 11, noua versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile care urmează a fi lansată în toamna acestui an. Versiunea următoare a sistemului de operare pentru iPhone “Do Not Disturb” va include o funcție nouă care va bloca primirea apelurilor și notificărilor în timp ce ești la volan.

Compania americană a dezvăluit cu această ocazie și lansarea unor funcții importante pentru șoferi, printre care se numără și una care vizează siguranța la volan.

Așadar opțiunea “Do Not Disturb” va include o funcție suplimentară prin care va bloca toate apelurile și notiticările atunci când detectează că ești la volan,  dacă telefonul este conectat la mașină prin bluetooth.

Însă, șoferul va mai putea activa o funcție pentru a primi în continuare apelurile din partea persoanelor marcate ca VIP în agendă. Pe de altă parte, șoferul va putea dezactiva oricând această funcție, chiar și atunci când este la volan, într-un mod asemănător cu cel în care funcționează și aplicația de navigație Waze.

Ideea creării acestei funcții vine de atunci când departamentul pentru Transport al Statelor Unite a anunțat că vrea să blocheze semnalul telefoanelor mobile atunci când şoferii se află într-o maşină în mişcare, deoarece numeroase accidente auto se petrec din cauza faptului că șoferii utilizează telefonul mobil în trafic.

Alte noutăți introduse de Apple vizează aplicația de navigație Maps. Aceasta va menționa acum inclusiv banda potrivită pe care să rulezi pe șosea pentru a aborda mai ușor virajele, dar și limitele legale de viteză. Ambele opțiuni vor fi însă limitate pentru început la marile orașe americane.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button