ActualitățiExterne

NU-ȚI VINE SĂ CREZI. Al Treilea Război Mondial. Când ar putea izbucni conflictul

Distribuiți acest articol!

Au trecut mai bine de 70 de ani de la ultimul conflict global major.

După cel de-al Doilea Război Mondial, au tot continuat să existe conflicte în anumite părți ale globului. Cu toate astea, nu a mai fost vreunul la scară largă. Unii sunt de părere că am depășit acest nivel de soluționare a problemelor, pe când alții cred că, din contră, dezastrul se apropie.

Un nou studiu publicat în Science Advances a analizat decenii de conflicte pentru a estima posibilitatea unui al Treilea Război Mondial. Savantul Aaron Clauset de la University of Colorado a folosit datele proiectului Correlates of War pentru a identifica tipare repetitive, trenduri și posibilități ale unui nou război mondial.

Bazele de date ale proiectului Correlates of War cuprind informații care datează din 1823. Clauset a examinat datele – printre care nu se regăsesc războaiele civile și atacurile teroriste – de atunci și până în 2003.

Clauset a descoperit că o perioadă de decenii fără războaie, numită și „pace lungă” nu este un eveniment tocmai rar, dar că se poate schimba rapid.

„Rezultatele acestea sugerează că pacea curentă ar putea fi substanțial mai fragilă”, a zis Clauset. Așa numitul trend de „pace lungă” ar putea să nu fie atât de lung și să nu fie un trend”, a subliniat și Rahul Oka, antropolog care a participat la cercetare, potrivit sursei citate.

Sursa: dcnews.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button