MAGAZIN

O bancă comercială a fost sancționată cu câteva sute de mii de lei

Distribuiți acest articol!

Comitetul executiv al Băncii Naționale (BNM) a aplicat sancțiune sub formă de amendă față de „Banca de Finanțe și Comerț” SA (FinComBank), în sumă de peste 362 de mii de lei. Totodată, instituției bancare i-a fost aplicată și o sancțiune sub formă de avertisment față de membrii Comitetului de Conducere, aflați în funcție în perioada supusă controlului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, decizia a fost luată ca rezultat al controlului complex efectuat la această bancă, în cadrul căruia au fost constatate încălcări.

Banca nu a respectat unele cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare. Totodată, instituția nu a respectat legislația cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, cu privire la reglementarea valutară, serviciile de plată și sistemele de plăți.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button