MAGAZIN

O femeie a învins cancerul, apoi a rămas însărcinată

Distribuiți acest articol!

O tânără din România a aflat pe pielea ei că și după cancerul de col uterin este viață și nu doar asta. Odată ce a învins boala, femeia a dat viață unui copil perfect sănătos, informează stirileprotv.ro.

Tânăra a născut duminică o fetiță perfect sănătoasă, deși anul trecut, când a aflat că are această boală necruțătoare, a crezut că nu va putea trăi vreodată astfel de momente emoționante. Medicii spun că e o minune, care a fost posibilă datorită unei intervenții noi la un spital public din România.

„Mi-a împlinit Dumnezeu visul. Am simțit emoții și am respirat parcă mai bine”. Este mărturia emoționantă a unei mame care la un an și jumătate după ce a primit un diagnostic năucitor, de cancer de col uterin, a învins boala și a reușit și să rămână însărcinată.

„Am putut să mă împac cu gândul. Am zis că poate poate Dumnezeu mă ajută, poate o să fac fertilizare in vitro sau voi adopta un copil. S-a întâmplat să rămân însărcinată chiar atunci. Am născut prin cezariană. E o fetiță de trei kilograme. Maia o cheamă. Vine de la Maria, că la 15 august e Sfânta Maria”.

Pentru tratarea cancerului, medicii de la Spitalul Cantacuzino au îndepărtat o parte din colul uterin și țesutul din jur, adică zona afectată de boală. Intervenția se numește trachelectomie radicală și este nouă pentru un spital de stat din România. În mod normal, până acum pentru tratarea cancerului de col uterin se îndepărta îndepărtează întreg aparatul reproducător.

„Este o minune, nu neapărat meritul intervenției, deși probabil că după ce s-a îndepărtat zonă bolnavă s-a facilitat obținerea unei sarcini. Aceasta este o sarcină obținută spontan după o astfel de intervenție. O altă minune este că sarcina a evoluat până la termen”, spune Nastasia Șerban, medic obstetrician-ginecolog.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button