Actualități

O MARE COMPANIE internațională intră pe piaţa imobiliară românească

Distribuiți acest articol!

Divizia imobiliară a grupului de asigurări de viaţă Old Mutual, cel mai vechi din Africa de Sud, a intrat într-un parteneriat cu firma bulgară AG Capital prin intermediul căruia au cumpărat complexul de birouri Oregon Park din Pipera, unul dintre sediile Oracle.

Primele achiziţii ale firmei Lion’s Head Investments, rezultatul parteneriatului dintre Old Mutual Property şi AG Capital, au fost parcurile de birouri Polygraphia Office Center şi Megapark din Bulgaria, evaluate la aproape 300 mil. euro.

Acum, compania a intrat pe piaţa românească prin achiziţia complexului Oregon Park format din două clădiri funcţionale şi o a treia în stadiu de construcţie, care odată finalizată va ridica suprafaţa închiriabilă a proiectului la circa 70.000 mp. Parcul de afaceri este dezvoltat de Portlant Trust, o companie susţinută financiar de fondul american Ares Management.

“Acesta este doar primul pas din planul nostru ambiţios de investiţii în România”, a declarat Christo Iliev, CEO al Lion’s Head Investments şi fondatorul AG Capital. Finalizarea formală a tranzacţiei va avea loc în luna iunie 2018. Părţile implicate în tranzacţie nu au făcut publică valoarea tranzacţiei.

Old Mutual Property este parte a gigantului financiar Old Mutual, care operează în 34 de ţări şi are 61.500 de angajaţi. Old Mutual este unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din Africa de Sud.

În ultimii ani, piaţa imobiliară din România a început să fie dominată de capitalul sud-african.  Lipsa de creştere a Produsului Intern Brut şi incertitudinea politică au contribuit decisiv la declinul încrederii consumatorilor în economia sud-africană. Într-un asemenea climat, costul de finanţare a unei investiţii a devenit imediat mai mare decât randamentul obţinut din afacere. Debuşeul s-a dovedit a fi Europa Centrală şi de Est, o economie cu o rată de creştere anuală de aproape 4%, şi în mod special România, care a avut cea mai performantă economie din Uniunea Europeană.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button