MAGAZIN

„O să te rupem în două când te prindem”. Reacția deținuților când l-au văzut pe Driss Ouakbir

Distribuiți acest articol!

Driss Oukabir, unul dintre suspecții arestați de poliția catalană, a fost primit cu amenințări în închisoarea Soto del Real, scrie El Pais.

Îmbrăcat în hainele de acum cinci zile și vizibil speriat, Oukabir a fost transferat în penitenciarul de maximă securitate din Madrid, după ce a depus mărturie în fața unui judecător, în legătură cu participarea sa la atacurile din Barcelona și Cambrils.

„O să te rupem în două când te prindem prin curte”, i-au strigat deținuții, potrivit unor surse judiciare și din interiorul penitenciarului, citate de cotidianul El Pais. Judecătorul Fernando Andreu l-a pus pe Oukabir sub acuzare pentru infiltrare în organizații teroriste, crime și rănirea a zeci de persoane.

Oukabir a recunoscut că el a fost cel care a închiriat furgoneta folosită în masacrul de pe La Rambla, dar a susținut că nu știa pentru ce va fi folosită. La scurt timp după atac, când fotografia sa a început să fie difuzată la televiziuni, Driss Oukabir s-a predat poliției și a susținut că fratele său mai mic, Moussa Oukabir, implicat și el în atac și ucis de poliție, i-ar fi furat actele de identitate.

Driss Oukabir a fost încarcerat izolat și a cerut să fie protejat de ceilalți deținuți, care l-au înjurat și l-au amenințat că nu va mai avea multe zile de trăit.

Sursa: digi24


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button