ActualitățiExterne

O stradă din Washington va fi redenumită în cinstea lui Boris Nemțov

Distribuiți acest articol!

Un proiect de lege privind redenumirea străzii pe care se află Ambasada rusă din Washington în „Boris Nemțov Plaza”, a fost votat astăzi în Senat.

Documentul include redenumirea unei secțiuni din Wisconsin Avenue, aflată în fața ambasadei. În acest caz, adresa Ambasadei propuse spre schimbare nu va mai fi „2650 Wisconsin Avenue”, ci „1 Boris Nemtsov Plaza”.

„Dacă în fața ochilor vor vedea permanent indicatorul, iar toate scrisorile vor conține adresa „1 Boris Nemtsov Plaza”, Kremlinul va înțelege că hărțuirea și uciderea opozanților nu vor trece neobservate”, a declarat senatorul Rubio.

Boris Nemţov a fost împuşcat mortal la Moscova la vârsta de 55 de ani, a fost o figură charismatică a politicii ruse, un reformator liberator care s-a remarcat în timpul lui Boris Elţîn şi care a devenit un critic înverşunat al preşedintelui Vladimir Putin.

Nemţov a fondat numeroase mişcări de opoziţie după ce a părăsit Parlamentul rus în 2003 şi a fost copreşedintele Partidului Republican – Partidul Libertăţii Poporului din 2012.

El a fost un critic vocal şi proeminent al lui Putin, denunţându-l pentru participarea Rusiei la criza din Ucraina, pentru deteriorarea situaţiei economice şi pentru corupţia care a înconjurat pregătirea Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button