10TVActualitățiExterne

O traducătoare a Pentagonului a primit 23 de ani de închisoare pentru trădare de țară

Distribuiți acest articol!

O traducătoare a Pentagonului a fost condamnată la 23 de ani de închisoare pentru că a divulgat numele unor informatori ai SUA din Irak unei persoane care avea legături cu Hezbollah.

Miriam Thompson, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut că a transmis informaţii, despre un cetăţean libanez în speranţa că vor fi transmise grupului Hezbollah, această acțiune este considerat terorist de către SUA.

„Sentinţa lui Thompson reflectă seriozitatea încălcării încrederii cetăţenilor americani, a surselor pe care le-a compromis şi a militarilor care au lucrat de partea ei ca prieteni şi colegi”, a declarat John Demers, şeful Diviziei de Securitate Naţională din Departamentul de Justiţie.

Thompson a lucrat ca traducătoare într-o bază militară străină, în 2017, când a început printr-o aplicaţie să aibă o relaţie cu un bărbat care avea legături cu Hezbollah. Cu timpul, Thompson a dezvoltat o relaţie romantică cu acesta.

A fost trimisă cu forţele speciale în Arbil, capitala Kurdistanului irakian, în decembrie 2019, când unitatea a început să atace miliţia pro-iraniană; atacurile s-au încheiat la 3 ianuarie 2020 cu moartea generalului iranian Qassim Soleimani.

La scurt timp după acest moment, libanezul cu care Thompson vorbea a cerut informaţii despre agenţii suspecţi că i-ar fi ajutat pe americani. Aceasta i-a dat informaţii despre anumiţi informatori, inclusiv numele real a cel puţin opt persoane şi informaţii despre tacticile militare ale SUA.

Thompson a fost arestată de autorităţile federale în luna următoare, la sfârşitul lui februarie 2020.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button