MAGAZIN

O viață cât un Centenar. Cinci români de 100 de ani au primit cadouri simbolice

Distribuiți acest articol!

Ministrul român al Afacerilor Interne, Carmen Dan, a oferit joi, în mod simbolic, tricolorul României celor cinci români în vârstă de 100 de ani invitaţi la sediul instituţiei.

Dumneavoastră, dragi centenari, sunteţi reprezentanţii celor care în ultimul secol au trăit, au sperat şi au modernizat România. Sunteţi românii simbol care au crezut în destinul acestei ţări. Marea Unire (…) este rezultatul unui proces anevoios, ale unor eforturi şi sacrificii din partea fiecărei generaţii“, a afirmat ministrul.

Demnitarul arătat că prezenţa celor cinci români centenari la eveniment reprezintă “o lecţie de viaţă, o dovadă de putere şi un model de voinţă“.

Carmen Dan a inaugurat proiectul “O viaţă cât un centenar” şi a precizat că în România sunt 250 de persoane care împlinesc în 2018 vârsta de 100 de ani.

În zilele următoare ne propunem să ajungem la fiecare dintre ei să îi cunoaştem să le ascultăm poveştile, să învăţăm din experienţa lor şi să ducem mai departe amintirile despre ţara noastră aşa cum a fost văzută prin ochii dânşilor“, a mai spus ministrul.

Cei cinci care au primit drapelul din partea ministrului de interne şi a ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, sunt Simion Gârlea, Elena Bica, Constanţa Petre, Steliana Bardaş şi Vasile Gheaţă.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button