MAGAZIN

Oameni de afaceri români blocați în vama moldovenească! Riscau să întârzie la deschiderea ”Fabricat în Moldova”, unde erau invitați

Distribuiți acest articol!

Delegatia oamenilor de afaceri din Vaslui, plecatã la “Fabricat în Moldova”, a stat blocatã în vama Republicii Moldova, scrie Vremea Nouă. 

Peste 30 de oameni de afaceri din judetul Vaslui au stat blocati, miercuri, în vama de la Leușeni, dupã ce autocarul cu care se deplasau la “Fabricat în Moldova” a fost oprit de vamesii moldoveni. Motivul anunțat de oficialitãtile vamale din R. Moldova a fost schimbarea regimului de trecere prin vamã a autocarelor de cãlãtori, ceea ce înseamnã cã era nevoie de noi documente.

Pentru cã soferul autocarului nu cunostea noile prevederi, autocarul cu oameni de afaceri și primari din Vaslui a fost blocat în vamã pânã cãtre ora 9.30, fiind nevoiți să ceară suportul Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei.

Într-un final, delegația oamenilor de afaceri și a primarilor vasluieni a ajuns la inaugurarea expoziției ”Fabricat în Moldova” cu câteva minute înainte de deschiderea oficialã.

“Au trecut câteva zile de la aniversarea Unirii cele mici, de la 24 ianuarie 1859, desi nicio unire nu este micã. Suntem în anul centenarului si avem obligatia, fatã de românii de pe cele douã maluri ale Prutului, sã le asigurãm locuri de muncã bine plãtite, sã creãm afaceri profitabile pentru toatã lumea. Avem nevoie de întreprinderi comune, asa s-ar putea traduce eforturile legate de Centenarului Marii Uniri”, a spus Ionel Constantin, presedintele CCIA Vaslui.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button