10TVActualitățiExterne

VIDEO // Exercițiul militarilor ruși în Armenia. Omenii au crezut că a început războiul

Distribuiți acest articol!

Panică într-o localitate din Armenia. Omenii din sătucul Panik au crezut că a început războiul cu Rusia. Aceștia nu au fost anunțați de militarii ruși că în satul lor urma să se desfășoare un exercițiu militar. Mai mulți săteni au fugit din case, iar unii copii au leșinat.

Sătenii din Panik, un sătuc majoritar catolic din Armenia, au încremenit de spaimă când, din senin, s-au trezit cu vehicule de război pe străzi. Locuitorii nu au fost anunțați de responsabilii militari ruși că în satul lor urma să se desfășoare un exercițiu militar.

Exercițiul a avut loc marți, 17 iulie. Locuitorii din Panik au rămas înmărmuriți când au văzut pe străzile satului circa 30 de soldați ruși înarmați care alergau pe lângă un convoi de vehicule militare, în timp ce de pretutindeni, la zeci de kilometri depărtare, răsunau focuri puternice de artilerie.

Din cauza acestui exercițiu sătenii au fugit din case, iar unii copii au leșinat.

Militarii proveneau de la baza 102 a Rusiei din Gyumri, al doilea oraș ca mărime din Armenia. Baza militară a fost subiectul unui scandal în 2015, când un soldat rus a pătruns într-o casă și ucis o familie întreagă.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button