ActualitățiRomânia

OFICIAL // Primul oraș din România în care vor circula autobuze electrice, dotate cu Wi-Fi

Distribuiți acest articol!

Orașul Cluj-Napoca va deveni primul din România pe străzile căruia vor circula autobuze electrice, dotate cu Wi-Fi.

Potrivit Digi24, Primăria a organizat deja licitația pentru 30 de astfel de autobuze electrice și a semnat în iulie anul trecut un acord cu firma poloneză Solaris. Primele 11 autobuze electrice vor ajunge în Cluj la sfârșitul lunii aprilie.

„Achiziţia noilor autobuze electrice va contribui la scăderea emisiilor de dioxid de carbon provenite din transportul rutier şi va avea un impact pozitiv direct asupra poluării în municipiul Cluj-Napoca. Proiectul vizează ca rezultat creşterea numărul de pasageri ai transportului în comun în detrimentul mijloacelor de transport poluante, eficientizarea transportului de suprafaţă, creşterea atractivităţii oraşului ca destinaţie turistică, reducerea impactului negative asupra mediului”, se arată în proiectul aprobat de autoritățile lorcale.

Prețul unui autobuz electric este de aproximativ o jumătate de milion de euro, fără TVA, iar fondurile pentru primele 11 vehicule au fost obținute de la Guvernul Elveției (95%) și acoperite în proporție de 15% de la bugetul local, urmând ca restul autobuzelor să fie achiziționate cu fonduri europene și locale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button