MAGAZIN

FOTO | Oficiali români, în vizită la Criuleni: Republica Moldova este prioritatea României

Distribuiți acest articol!

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. Oficialul român a discutat cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării de la Chișinău, Monica Babuc, subiecte privind cooperarea în domeniile educației, culturii și cercetării între Republica Moldova și România. Ministrul Natalia-Elena Intotero a participat și la lucrările celei de a-III-a ediții a Conferinței științifice „Patrimoniul cultural românesc”, cu genericul ,,Centenar – 2018”.

În cadrul întrevederii cu autoritățile din R. Moldova, ministrul Intotero și ambasadorul Ioniță au vizitat raionul Criuleni. Oficialii au discutat cu președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Raionale din Republica Moldova, Veaceslav Burlac, precum și cu primari și cadre didactice din localitățile din Raion. Aceștia și-au exprimat aprecierea pentru sprijinul constant oferit de statul român, concretizat în proiecte importante pentru comunitate: fonduri pentru renovarea de școli și grădinițe, precum și oferirea de autobuze școlare pentru transportul elevilor din raionul Criuleni. Totodată, demnitarul a vizitat și o grădiniță din raion, renovată parțial grație susținerii finanțărilor statului român.

Oficialul de la București a exprimat disponibilitatea dezvoltării în continuare a relațiilor interinstituționale, exprimându-și susținerea organizării schimburilor culturale și a diverselor proiecte pentru Republica Moldova.

Amintim că raionul Criuleni s-a înfrățit pe parcursul ultimului an cu mai multe entități din România, cu care s-a legat cultural, social și economic. Ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat că Republica Moldova reprezintă o prioritate a politicii externe a României și a remarcat importanța dezvoltării constructive și eficiente a relațiilor de cooperare bilaterală.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button