ActualitățiExterne

ONU: 41 de milioane de oameni din întreaga lume sunt în pragul foamei

Distribuiți acest articol!

Aproximativ 41 de milioane de oameni din toată lumea se află în fața unui risc mare de foamete, conform agenției Programul Alimentar Global, parte a Organizației Națiunilor Unite, avertizează, că prețurile în creștere ale alimentelor de bază pun presiuni adiționale pe securitatea alimentară la un nivel mondial.

Jumătate de milion de oameni deja se confruntă cu condiții asemănătoare foametei, a afirmat directorul Programului Alimentar Global, o agenție din cadrul ONU.

„Avem deja patru țări care se confruntă cu o situație similară foametei. Între timp, alți 41 de milioane de oameni sunt în pragul foametei”, a spus David Beasley.

În 2019, 27 de milioane de oameni erau la un pas de foamete conform agenției, dar din 2020 și din cauza pandemiei de Covid-19, situația s-a agravat semnificativ.

Prețul alimentelor la nivel global a crescut în luna mai și a ajuns la cel mai crescut nivel al său din ultimul deceniul, se arată în datele ONU. Prețul alimentelor precum cereale, brânzeturi, carne și zahăr au crescut, cu 40% față de anul trecut.

Țările care se confruntă cu condiții care sunt similare foametei, în acest an, este Etiopia, Madagascar, Sudanul de Sud și Yemen, dar și regiuni din Nigeria sau Burkina Faso.

Conform ONU, în jur de 9% din populația planetei, echivalentul a 690 de milioane de oameni, se culcă, în fiecare noapte, flămânzi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button