MAGAZIN

Opinie: ‘În spatele lui Codreanu stă un lup politic’. Forțe politice își manifestă susținerea

Distribuiți acest articol!

Candidatul Unității Naționale, Constantin Codreanu, are experiență în activitatea politică și administrativă, inclusiv în Parlamentul României și reprezintă generația nouă de politicieni pragmatici, energici și eficienți, care au demonstrat că poartă răspundere pentru promisiunile făcute prin realizarea acestora susține conducerea Partidului Politic Uniunea Centristă în declarația publică de susținere a candidatului unionist Constantin Codreanu în lupta pentru primăria municipiului Chișinău.

”Am ajuns la concluzia că Constantin Codreanu este un candidat tânăr, energic, are deja experiență politică, administrativă și în spatele lui stă un lup politic – ex-președintele României, Traian Băsescu. Fostul șef de la Cotroceni are experiență și îi va putea fi și călăuză, și dascăl, și tutore. Președintele Băsescu a fost și Primar de București și ministru al transporturilor și Președinte de țară. A trecut prin așa încercări și confruntări politice în România că pentru el Chișinăul și Republica Moldova ar fi un fel de verificare a unor situații nestandarde”, a declarat Petrache pentru 10 TV.

Președintele Partidului Politic Uniunea Centristă susține că în turul doi, Constantin Codreanu are toate șansele să acceadă alături de candidatul socialiștilor, Ion Ceban, doar cu o singură condiție – ca și celelalte partide să se consolideze în jurul acestui candidat pro-european, pro-românesc, lucru care ar trebui să se întâmple până în turul al doilea. În acest context, Uniunea Centristă face apel către partidele PAS, PPDA, și PL „să ia atitudine responsabilă față de chestiunea abordată în prezenta Declarație și să adopte deciziile politice necesare pentru susținerea candidatului comun Constantin Codreanu.

Alegerile locale noi vor avea loc pe 20 mai. În cursa electorală s-au înscris 12 candidați.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button