ActualitățiMAGAZIN

Opinii // Partidele politice nu au ofertă pentru unioniști

Distribuiți acest articol!

Partidele politice din Republica Moldova nu au ofertă pentru unioniști. De asemenea, printre formațiunile politice nu există un lider-locomotivă care să adune în jurul său toate forțele. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Sfatul Țării, de invitații Vladimir Bolea, Președintele Organizației Teritoriale, din Chișinău a PAS și de Vasile Costiuc, Președintele Partidului Democrația Acasă.

”Un partid unionist nu are cum să nu aibă perspectivă, pentru că în R. Moldova, locuiesc peste 80% români. Cea mai mare problemă cu care se confruntă mișcarea unionistă, în afară de faptul că este răzlețită, este că nu are candidați credibili”, opinia aparține președintelui Organizației Teritoriale PAS, din Chișinău, Vladimir Bolea.

Segmentul unioniștilor este unul important pe arena politică, dar este în întârziere în ceea ce privește alegerile parlamentare. La dispoziție mai este luna august în care trebuie să fie stabilită formula juridică de participare la alegeri – fie un anumit partid, fie un bloc, a declarat Vasile Costiuc, Președintele Partidului Democrația Acasă.

Reamintim că, ziua de desfășurare a alegerilor parlamentare a fost stabilită pentru data de 24 februarie 2019.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button