Externe

Oponentul lui Putin, Navalinîi, a fost eliberat de poliție fără să i se întocmească proces verbal

Distribuiți acest articol!

Alexei Navalinîi, cunoscut ca principalul oponent al lui Vladimir Putin, a fost eliberat duminică seara din arestul poliției. Avocatul acestuia a declarat că poliția l-a eliberat până a fi dus la judecată, nu i s-a întocmit proces verbal, dar are obligația să se prezinte la secția de poliție. Politicianul rus este acuzat că ar fi participat la protestele neautorizate organizate în Moscova.

Duminică, susținătorii lui Navalinîi au organizat proteste masive în orașele ruse pentru ași exprima dezacordul pentru faptul că acesta n-a fost lăsat să participe la alegerile prezidențiale care vor avea loc pe 18 martie în Federația Rusă. Protestatarii îndeamnă cetățenii ruși să boicoteze alegerile prezidențiale, motivând că acestea nu vor fi libere și corecte. 

În dimineața zilei, poliția a descins în sediul unui post TV afiliat opoziție ruse. Alexei Navalinîi a fost reținut și ridicat pe sus de poliție chiar în timp ce se apropia de susținătorii veniți la protest în Moscova. Pe întreg teritoriul Federației Ruse au fost arestat duminică în jur de 250 de protestatari.

Seara, la sediul secției de poliție unde era reținut Navalinîi a venit și jurnalista Xenia Sobciak, care este în plină campanie electrală pentru președenția rusă. Menționăm că, chiar dacă Navalinîi și Sobciak au participat împreună la numeroase proteste, după ce jurnalista a anunțat că va candida pentru funcția de președinte a Federație Ruse, Navalinîi a acuzat-o că este parte a planului lui Putin și are rol să compromită opoziția rusă. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button