Actualități

Opozantul politic rus Dmitri Gudkov anunţă că a fugit în Ucraina din lagărul numit Federația Rusă

Distribuiți acest articol!

Opozantul politic rus Dmitri Gudkov, în vârstă de 41 de ani, un fost deputat, care a fost arestat şi eliberat săptămâna trecută, a fugit din Rusia în Ucraina, din cauza presiunilor autorităţilor de la Moscova, odată cu apropierea alegerilor legislative, prevăzute în septembrie, relatează AFP.

”Mă apropii de Kiev” a anunţat el într-un mesaj postat pe Facebook duminică, a cărui autenticitate a confirmat-o AFP.

Gudkov dezvăluie că surse apropiate Kremlinului i-au spus că dacă nu părăsea ţara urma să fie arestat în baza unor dosare penale ”false” montate împotriva sa.

Dmitri Gudkov a fost arestat săptămâna trecută, dar şi alt opozant politic, Andrei Pivovarov, care a fost scos cu forţa dintr-un avion către Polonia.

Fostul deputat a fost arestat într-un dosar cu privire la o chirie neplătită în 2015 şi risca până la cinci ani de închisoare.

Susţinătorii săi au denunţat această arestare drept o ”pedeapsă”, din cauză că vrea să candideze în alegerile legislative.

El a fost eliberat joi seara, fără ca împotriva sa să fie reţinută vreo acuzaţie – o întoarcere cu 180 grade a autorităţilor ruse.

Apropiaţii săi şi-au exprimat bucuria faţă de eliberarea sa, însă afirmă că nu i s-ar permite să candideze în alegerile legislative din toamnă.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button