Actualități

Opoziţia anunţă un nou protest de amploare pe 17 septembrie

Distribuiți acest articol!

Protestul împotriva sistemului mixt care a început astăzi la ora 12:00 s-a încheiat. Opoziția a solicitat abrogarea legii sistemului electoral mixt care a fost votat recent în Parlament cu 74 de voturi. La protest au fost prezenţi mii de cetățeni nemulțumiți, chiar dacă în cursul zilei de astăzi mai multe microbuze care trebuiau să ajungă la Chişinău, din diferite raioane ale republicii, şi-au sistat activitatea.

La miting în fața parlamentului a fost adoptată o rezoluție în care se cere abrogarea legii de schimbare a sistemului electoral și au cerut Uniunii Europene și Statelor Unite să sprijine în continuare democratizarea Republicii Moldova, dar și să-i sacționeze pe acei deputați și partide care au votat schimbarea sistemului, inclusiv prin a le interzice să călătorească în spațiul european.

Andrei Năstase, liderul Partidului Platfoma Dreptate şi Adevăr, cheamă populaţia la un nou protest împotriva sistemului electoaral mixt la 17 septembrie, la ora 12:00, unde va cere din nou abrogarea legii sistemului electoral. Năstase se aşteaptă că la protestul din septembrie să vină mai multă lume decât la protestul din 6 septembrie 2015. Năstase nu exclude că vor avea loc manifestații și până atunci.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. care opozitie dspre ce vorbiti despre o banda de mafioti care amajesc lumea cu asa opozitie si presa nu dam inainte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button