ActualitățiIMPORTANTE

OSCE, aservit total Rusiei: Face propagandă electorală pentru Dodon în Transnistria

Distribuiți acest articol!

OSCE își bate joc de cetățenii Repubicii Moldova și ascunde o crimă comisă de ocupanții ruși din Transnistria. Mai grav, reprezentantul OSCE Thomas Mayr-Harting face propagandă electorală pentru Igor Dodon cu scopul vădit de al ajuta pe acesta să câștige alegerile din 11 iulie. OSCE este o instituție inutilă, aservită total Rusiei.

În regiunea transnistreană ocupată de Rusia nu poate face nimeni campanie electorală decât Blocul Comuniștilor și Socialiștilor condus de Igor Dodon și Vladimir Voronin. În regiunea ocupată nici un alt partid sau contracandidat nu poate face campanie electorală, iar din punct de vedere informațional este un blocaj total. Populația din zona transnistreană este supusă rusificării cu ajutorul propagandei ruse de stat și manipulări grosolane la adresa cetățenilor moldoveni.

Ce spune omul lui Dodon de la OSCE

„La viitoarele alegeri parlamentare cetățenii Republicii Moldova care locuiesc pe malul stâng trebuie să aibă posibilitatea de a-și folosi dreptul de a participa la procesele politice de pe malul drept. Și nimeni, cred, nu neagă acest drept” a declarat reprezentantul special al președintelui OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

„Am fost îngrijorați de circumstanțele în care au votat oamenii din stânga și cum, într-un anumit sens, a fost coordonat. Evident, OSCE este împotriva oricărei corupții și a cumpărării de voturi, dar, în același timp, desigur, există o preocupare generală cu privire la libertatea de mișcare din regiunea transnistreană.”

Cetățenii din regiunea nistreană sunt aduși organizat la vot pentru a vota cu Dodon și Voronin, în urma înțelegerilor cu separatistul Vadim Krasnoselski.

Thomas Mayr-Harting îi protejează pe ocupanții ruși, după ce au ucis un cetățean nevinovat al R. Moldova

În legătură cu incidentul cu urmări fatale produs la 11 mai 2021 în perimetrul Zonei de Securitate (satul Răscăieți) cu implicarea grănicerilor transnistreni, Harting a declarat că este un caz tragic și totodată particular pe care Misiunea OSCE îl va urmări îndeaproape, iar pentru a împiedica astfel de cazuri este necesar că libera circulatie dintre cele două maluri și nu fie afectată.

Thomas Mayr-Harting a precizat că scopul vizitei sale la Chișinău este de a pregăti o altă misiune – vizita mediatorilor și observatorilor în reglementarea transnistreană, care va avea loc în perioada 2-4 iunie.

“Noi trebuie să lucrăm asupra unor noi măsuri sigure și constructive în ariile care au o importanță mare. Este vorba de libertatea de circulație, protecția drepturilor omului, transportul și sănătatea.” 

Misiunea va fi formată din observatori și mediatori din Rusia, Ucraina, Statele Unite și Uniunea Europeană. Aceștia vor merge și la Tiraspol.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button