IMPORTANTE

„Pacifictorii” ruși care ocupă R. Moldova – fură bani din F. Rusă. Schema de 3 milioane $

Distribuiți acest articol!

Ruşii fură de la ruşi fără nicio remuşcare. O investigație a portalului newsland.com arată că, din 2014 până în prezent, au fost spălaţi trei milioane şi 600 de mii de dolari din fondurile pe care Federaţia Rusă le alocă “Misiunii de pacificare” și trupeor ruse (GOTR) din regiunea transnistreană. prin intermediul Hotelului “Prietenia”, din Tighina.

Comandaţii pacificatorilor încheiau contracte fictive cu hotelul, care prevăd chirii de zece ori mai mari decât cele practicate realmente. În loc de 100 sau 200 de dolari, conform tarifelor, comandații scriu în hârtii 1000, diferenţa de preţ luând după asta căi obscure şi întortocheate.

În regiunea separatistă se află circa 1700 de militarai. 250 dintre ei sunt ofiţeri şi plutonieri. Moscova le alocă lunar, pentru chirii, câte 950 sau, după caz, 1200 de dolari SUA.

Soldații ruși ar fi acuzat de nenumărate ori spălarea de către comandaţi a banilor defalcaţi de Ministerul rus al Apărării. Ei se plâng că sunt constrânşi de către superiori să semneze contracte de arendare a camerelor în hotelul „Prietenia”, al cărui proprietar este un oarecine Vitali Bondari, deputat în așa-numitul Soviet Suprem de la Tiraspol și, după cum se vede, un mare „prieten” al Rusiei.

Potrivit sursei, în hotelul amintit ar locui circa 120 de pacificatori. Deşi în contracte e prevăzută suma de 1000 de dolari, pentru chiria lunară, ei achită, efectiv, în medie câte 150 de dolari. Diferența, înmulţită cu numărul de personal, dă suma de 100 de mii de dolari pe lună, spălaţi în acest fel. Din 2014, deci timp de trei ani, buzunarele anumitor “pacificatori” lipsiţi de scrupule s-au umplut cu trei 3.600.000 de dolari. Misiunea de pacificare, hotărât lucru, e pentru unii o adevărată brăţară de aur!

Cea mai mare parte din sumă îi revine lui Bondari care ulterior o trimitea regulat șefului său de partid din Rusia, Serghei Baburin. Aceste sume provin chiar din amintitele contracte fictive cu „pacificatorii ruși”. Ca să-şi ţină limba după dinţi, câte ceva primesc și soldații.

Baburin candidează la alegerile prezidențiale din Federația Rusă din 2018.

Deschide.md 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button