Actualități

Parlamentar român: Plahotniuc se debarasează de foştii aliaţi

Distribuiți acest articol!

În Republica Moldova lupta împotriva corupţiei funcţionează doar pe criterii politice. Astfel, oligarhul Vladimir Plahotniuc nu mai are nevoie de PL și se debarasează de foştii aliaţi, formându-şi o nouă majoritate parlamentară, care este la fel de netransparentă. De această părere este politicianul român Matei Adrian Dobrovie.

Potrivit deputatului de la Bucureşti, reţinerile din ultima perioadă de la Chişinău au scopul de a arăta partenerilor externi că lupta împotriva corupţiei este în plin avânt.

Potrivit lui asta nu înseamnă că primarul „geopolitic” al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, nu are și el bubele sale. Oricum operaţiunea mai are scopul general de a arăta partenerilor externi sceptici că lupta împotriva corupţiei este în plin elan, afirmă Matei Adrian Dobrovie.

Sigur, instituţiile abilitate trebuie să decidă dacă e vinovat sau nu, dar ceva este sigur: cu sau fără PL, avem o nouă majoritate în Parlament, evident la fel de netransparentă, după cum s-a văzut la voturile pentru uninominal şi uninominal mixt”, a mai declarat politicianul de la Bucureşti.

Totodată, parlamentarul român a agăugat: „Coabitarea Dodon-Plahotniuc merge ca unsă, cu rolurile de băiat bun – băiat rău, distribuite echitabil în cadrul unei piese pentru consum extern – UE şi România”.

Autor: Iulia Malega


Distribuiți acest articol!

2 Comments

  1. faptul că Chirtoacă a încălcat legea și a comis un act de corupție pentru acest expert nu contează loc, important să găsească aici jocuri politice

  2. Cred ca asta le este convenabil oponentilor politici sa spuna, insa parlamentarii romani nu ar trebui sa intre in acest joc politic murdar. Acestia ar trebuie sa fie mai echidistanti si sa salute lupta cu coruptii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button