Actualități

Parlamentul European cere mai multe sancțiuni împotriva Belarusului

Distribuiți acest articol!

Parlamentul European, cere mai multe sancțiuni împotriva Belarusului în urma deturnării zborului Ryanair și răpirea lui Roman Protasevici și iubita sa Sofia Sapega. A solicitat mai multe măsuri economice ce vizează principalele industrii din Belarus.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a cerut joi ca Uniunea Europeană să pedepsească persoanele implicate în aterizarea forţată a unui avion la Minsk pe 23 mai şi în detenţia jurnalistului Roman Protasevici, indică un comunicat difuzat joi de legislativul european.

Într-o rezoluţie adoptată cu 626 voturi pentru, 16 voturi împotrivă şi 36 abţineri, eurodeputaţii condamnă ferm “deturnarea zborului Ryanair” ca act de “terorism de stat” şi solicită eliberarea imediată şi necondiţionată celor doi, precum şi a tuturor celorlalţi prizonieri politici din Belarus.

Sprijinul financiar acordat regimului trebuie strict refuzat, precum şi orice noi linii de credit pentru băncile ţării, iar investiţiile în infrastructură sau în întreprinderi economice trebuie oprite.

Totodată, Parlamentul European cere ca să fie suspendat din organismele sportive internaţionale şi de la evenimentele internaţionale, inclusiv de la campionatele europene şi mondiale, precum şi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button