ActualitățiBasarabia

Parteneriat de înfrățire între municipiile Chișinău și Suceava

Distribuiți acest articol!

Municipiile Suceava şi Chişinău se vor înfrăţi în luna octombrie a acestui an, a anunţat, vineri, primarul Ion Lungu, în urma unei întâlniri de lucru cu omologul său moldovean, Ion Ceban.

Lungu a spus că, în cadrul acestei noi întâlniri cu primarul municipiului Chişinău, desfăşurată la sediul municipalităţii sucevene, s-a discutat despre domeniile de cooperare între cele două administraţii în vederea semnării unui protocol de înfrăţire.

Potrivit primarului Ion Lungu, delegaţia de specialişti venită de la Chişinău a purtat discuţii cu omologii din Primăria Suceava pe teme de transport public, patrimoniu, sănătate, turism, cultură, administrarea pieţelor şi altele.

Primarul Sucevei a anunţat că, în paralel, se lucrează la identificarea de proiecte europene comune transfrontaliere cu finanţare europeană, asemănătoare cu cel prin care s-a reuşit reabilitarea cetăţii lui Ştefan cel Mare de la Soroca. Edilul a precizat că, împreună cu omologul său moldovean, şi-a propus să semneze parteneriatul de înfrăţire dintre cele două municipii în data pe 14 octombrie 2021, cu ocazia hramului oraşului Chişinău.

Luna trecută, Consiliul Judeţean Suceava a semnat o înţelegere de colaborare cu Primăria Chişinău şi raioanele Rîşcani, Sîngerei şi Ştefan Vodă din Republica Moldova, fiind vizate domeniile economic, cultural, al sănătăţii, educaţiei, turismului sau social.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button