Externe

Partidul Democrat dezbină Europa

Distribuiți acest articol!

Votul uninominal încaieră marile familii politice europene. În timp ce popular europenii şi alianţa liberalilor şi democraţilor dau de pământ şi cu iniţiativa PD şi cu liderul partidului, socialiştii le sar în apărare.

Într-o declaraţie comună, preşedintele Partidului Popular European Joseph Daul şi liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Europa, Hans van Baalen, precizează că niciodată nu au fost mai îngrijoraţi de contextul politic din Republica Moldova. Fără echivoc, cei doi lideri europeni neagă valenţele europene clamate de Partidul Democrat. Mai mult, într-o exprimare fără precedent, Daul şi van Baalen afirmă că PD nu este nici pro european şi nici pro-Moldova, ci doar o formaţiune care serveşte câtorva politicieni care conduc autoritar republica şi o transformă într-un stat eşuat. În opinia celor doi preşedinţi, fără de care în europa nu se întâmplă nimic semnificativ, politic sau economic, iniţiativa PD de a introduce votul uninominal este doar o încercare disperată de a menţine în jocul politic un partid incapabil să obţină mai mult de 4 la sută din voturile electorilor.

Pe de altă parte, președintele Internaționalei Socialiste, Luis Ayala, a transmis un mesaj prin care îi mulțumeşte lui Vlad Plahotniuc pentru rolul pe care îl joacă pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Azala a făcut referire în mod special la organizarea dezbaterile asupra proiectului de lege privind votul uninominal. Partidul Democrat din Moldova este membru al Internaționalei Socialiste din anul 2012. Vlad Plahotniuc a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste În luna martie 2016.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button