MAGAZIN

Patru agenţi de pază de la „Berkut”, trimişi în judecată pentru maltratarea unei persoane

Distribuiți acest articol!

Patru agenţi de pază de la „Bercut-Grup” vor compărea pe banca acuzaţilor pentru rele tratamente şi vătămarea intenţionată medie a integrităţii corporale a unei persoane.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediet respectivul dosar în instanţa de judecată, iar dacă gardienii vor fi recunoscuţi vinovaţi ei riscă până la 8 ani închisoare.

Potrivit actului de acuzare, întocmit de procurori, deplasându-se, la semnalul de alarmă, declanşat pe 17 mai 2016, la o parcare din preajma hotelului Naţional de pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, gardienii l-au snopit în bătăi pe un conducător auto, care şi-ar fi parcat automobilul fără a achita taxa de parcare.

Potrivit materialelor, agenţii i-au aplicat bărbatului spray lacrimogen, l-au lovit cu picioarele și bastoanele peste diferite părți ale corpului, provocându-i dureri fizice şi suferinţe psihice puternice. În rezultatul acţiunilor violente ale agenţilor, victima s-a alesc cu: traumă cranio-cerebrală închisă, fracturi ale coastelor şi ale oaselor nazale, metacarpiene, excoriații la nivelul brațului drept, precum şi alte traumatisme.
Potrivit procurorilor, victima nu opunea rezistenţă şi nu comitea careva acţiuni ilegale la momentul reținerii, astfel încît aplicarea violenţei de către cei de la „Berkut- Grup”, fiind ilegală.

Amintim că, acum doi ani, un alt agent de pază din cadrul aceleiaşi organizaţii de pază a fost condamnat pentru acţiuni similare la 5 ani închisoare, cu executare, pentru comiterea torturii şi vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale a unui tînăr care spărsese un geam într-o sală de jocuri de noroc. De asemenea, agentul a fost privat de dreptul de a exercita funcţii sau activităţi ce ţin de pază timp de 4 ani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button