ActualitățiExterne

Patru cetăţeni români au fost evacuaţi din calea uraganului Irma, în urma demersurilor MAE

Distribuiți acest articol!

Patru cetăţeni români au fost ajutaţi, prin Celula de Criză a Ministerului de Externe, să părăsească zona afectată de uraganul Irma, MAE având în continuare în atenţie situaţia din Statele Unite ale Americii.

Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului Irma îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi. Până în prezent, în urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, un număr de patru cetăţeni români au părăsit zona afectată. Doi cetăţeni români au fost evacuaţi prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mări, urmând a-şi continua călătoria către destinaţiile finale. Alţi doi cetăţeni români, au fost evacuaţi în Puerto Rico, urmând să se îmbarce cu destinaţia New York, ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceştia”, precizează MAE al României.

Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate menţine legătura cu membrii de familiilor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată şi reiterează recomandările adresate cetăţenilor români din zona afectată de a urmări atenţionările de călătorie referitoare la condiţiile meteorologice severe care afectează zona şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor locale.

Sursa: Mediafax


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button