MAGAZIN

Pavel Filip, contra UNIRII! Investițiile române „îi plac”, dar UNIREA nu!

Distribuiți acest articol!

Premierul RM exclude UNIREA Republicii Moldova cu România. 

În ciuda înmulţirii apelurilor la unire, premierul RM, este contra unirii,  dar spune că cele două state vor fi “împreună” în Uniunea Europeană, scrie publicația britanică The Guardian.

Într-un interviu realizat cu ocazia unei vizite la Bruxelles, Pavel Filip a spus că locul Republicii Moldova este ca stat suveran, independent de România.

S-a vorbit prea mult despre reunificare, identitate, limbă, iar eu vreau să mă uit la dezvoltarea concretă a ţării”, a declarat Filip.

Pavel Filip a spus că relaţiile cu România sunt la un “nivel ridicat fără precedent“, dar a atras atenţia asupra interferenţelor din exterior.

Premierul Pavel Filip a mai declarat că vrea să aducă Moldova în Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, Filip a afirmat că relațiile cu România traversează cel mai bun moment din istorie și că Republica Moldova va fi alături de aceasta în Uniunea Europeană.

Publicația britanică amintește și de mitingul pro-Unire care a avut loc luna trecută la Chișinău, cu participarea fostului președinte Traian Băsescu, dar și de declarația adoptată de Parlamentul de la București în care se menționează că România este gata să vină în întâmpinarea oricărei manifestări de reunificare.

Pavel Filip s-a aflat într-o vizită la Bruxelles pentru a discuta despre Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu UE în 2014.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button