Actualități

PCCOCS face percheziții la Calea Ferată a Moldovei. Bandiții au furat 1,5 miliarde de lei

Distribuiți acest articol!

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a descins astăzi, 3 iunie, la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

„PCCOCS confirmă desfășurarea perchezițiilor pe cazul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei”. Investigațiile în cadrul acestui dosar sunt în fază activă, iar cu amănunte vom reveni odată cu avansarea acestora”, a declarat Emil Gaitur.

De precizat, în rezultatul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat “Calea Ferată din Moldova”, Consiliul de administrație l-a desemnat învingător pe Oleg Tofilat. Fostul șef al CFM a fost demis după ce în data de 27 aprilie membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință și au decis ca Guvernul să suspende contractele de muncă ale administrației CFM, în special al directorului interimar Adrian Onceanu. Reprezentanții comisiei parlamentare speciale care a analizat situația de la CFM susțin că întreprinderea a ajuns într-o stare deplorabilă, iar de vină este managementul defectuos care a fost aplicat în ultimii ani.

EXCLUSIV: Raportul SIS! Dodon și Plahotniuc au furat 1,5 miliarde de lei de la CFM


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button