Actualități

PDM a criticat declarațiile antieuropene făcute de Igor Dodon

Distribuiți acest articol!

Astăzi, în cadrul reuniunii săptămânale a Partidului Democrat, membrii fracțiunii au discutat despre activitatea partidului și chestiuni care reflectă viata politica din Republica Moldova.

Unul dintre subiectele principale abordate au fost declarațiile făcute de președintele Igor Dodon cu ocazia vizitei sale în Sankt Petersburg. Potrivit lui Gămurari, șeful statului Igor Dodon „folosește orice ocazie de a se expune împotriva vectorului european al politicii externe, fapt ce contravine viziunii autorităților și a majorității cetățenilor”.

„S-a constatat că președintele Republicii Moldova folosește orice ocazie oportună, în viziunea sa, de a se expune împotriva vectorului european al politicii externe, ce contravine viziunii autorităților și a majorității cetățenilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, după ședința săptămânală a formațiunii.

În acest sens, PDM menționează că Republica Moldova a beneficiat de un șir de oportunități după semnarea Acordului de asociere cu UE și de sprijin din partea statelor membre ale Uniunii Europene.

„Aceste declarații sunt făcute în detrimentul vectorului politicii externe ales de Republica Moldova”, a subliniat Vitalie Gămurari.

Tot astăzi, Gămurari a anunţat că democraţii nu vor susţine moţiunea simplă iniţiată de socialişti împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur. „PD consideră că această moțiune este una strict ideologică și nu este fundamentată. Domnul Galbur și MAEIE are toată susținerea din partea PD. Noi credem că el își atinge scopurile în punerea în aplicare a programului guvernării”, a opinat Gămurari.


Distribuiți acest articol!

6 Comments

  1. PDM este forta proeuropeana ce ii poate da peste teasta lui Dodon, de aia si reactioneaza la declaratiile acestui deridicator de Kremlin.

  2. Prea multă importanță acordați lui Dodon. E doar un balon umflat de propaganda rusească, nu merită atenție.

  3. Lui Dodon ii este indiferent de declaratiile celor de la PD, mai ales ca are presedentia si este sprijinit si de PAS cu PPDA.

  4. Numai PD critică inițiavele lui Dodon, ceilalți din opoziție ca Năstase și Maia , critică doar Guvernarea să-i facă rraiting lui Dodon iar astfel să ffederalizeze țara!

  5. Azi doar ăștia din PD îl mai pot opri pe Dodon și pot duce Moldova spre UE, toate șansele europene ale Moldovei doar de ei se leagă

  6. Dodon nu trebuie sa uite ca el poate fi demis in orice moment de catre majoritatea parlamentara, pe cind el la rindul sau nu poate demite Parlamentul. Asa ca sa-si linisteasca avinturile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button