Actualități

Pentru a obține teren de la Stăuceni, trei socialiști s-au căsătorit fictiv

Distribuiți acest articol!

Trei candidaţi de pe lista electorală a PSRM au fost protagoniştii unui scandal legat de încheierea unor căsătorii fictive pentru obţinerea unor terenuri de construcţie la Stăuceni, o suburbie a Capitalei.

Portalul Deschide.md a scris că în 2011, când încă nu era deputată, Marina Radvan și colegul său de partid, Vladimir Odnostalco, au primit un teren la Stăuceni, fiind căsătoriți. Potrivit unui document al Primăriei Stăuceni, căsătoria celor doi a fost înregistrată în februarie 2011, în aprilie același an le-a fost atribuit terenul, iar la scurt timp cuplul a divorțat. 

În 2016, Marina Radvan și-a vândut partea sa de teren și a indicat venitul în declarația sa de avere – 104.827 de lei. Şi Vladimir Odnostalco a menționat în declaraţia din 2013 că este coproprietar al unui teren cu o suprafață de aproape patru ari și valoarea cadastrală de 40.000 de lei, bun obținut în 2011 de la Consiliul local Stăuceni.

Şi Grigore Novac a primit teren la Stăuceni de aceeași manieră. Potrivit unui document semnat în anul 2015 de secretara Primăriei Stăuceni, „cele trei persoane care fac parte în prezent din Partidul Socialiștilor, conform actelor depuse, erau căsătorite și aveau viza de reședință în comuna Stăuceni”. Centrul Național Anticorupție investighează în prezent, în cadrul unei cauze penale, repartizarea acestor terenuri de către Primăria Stăuceni.

Sursa: anticorupție.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button