Actualități

Pentru apropierea R. Moldova de România este necesară încurajarea unei politici pro-europene

Distribuiți acest articol!

Fostul ministru de externe al României, Adrian Cioroianu, consideră că în momentul de față, cea mai bună și cea mai eficientă soluție ca R. Moldova să se apropie de România este încurajarea unei politici pro-europene.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN, Adrian Cioroianu a spus că afirmă acest lucru din perspectiva faptului că R. Moldova are nevoie de un set de politici de guvernare pe care nu le-a pus în practică după 1990.

„Vorbim de un stat din care dispar milioanele și miliardele, vorbim de un stat în care corupția sau ineficiența politică sunt o problemă pe care o recunoaște orice om, să zic, lucid și care este interesat de bunul mers al comunității sale. Și, cunoscând exemplul României, al progreselor pe care noi le-am făcut oarecum împinși de această idee de a ne apropia de anumite standarde europene, sincer cred că și Republicii Moldova i-ar prinde bine o astfel de tentație europeană. Asta nu neagă istoria noastră recentă sau mai puțin recentă, nu neagă anumite strigăte disperate care vin din partea unei generații care au amintiri cu anii ’40, cu dramele care s-au întâmplat atunci”, a notat Adrian Cioroianu.

Diplomatul a mai spus că astăzi se vorbește mai puțin despre perspectiva europeană a R. Moldova decât se vorbea în 2010-2012. Liderii UE pun accentul diferit pe Parteneriatul Estic.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button