ActualitățiSănătate

Peste 45 mii de doze de vaccin Pfizer, distribuite centrelor de vaccinare

Distribuiți acest articol!

45.294 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, au fost distribuite începând de ieri, în mod proporțional, la Centrele de vaccinare din țară. O dispoziție în acest sens a fost semnată de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.  

La data de 20 – 21 mai curent, Republica Moldova a recepționat 100 620 doze de Pfizer-BioNTech, care au fost oferite gratuit prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până ieri, au fost vaccinate 306 610 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva Covid-19.

Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button