Actualități

Pește din cartea roșie a lui Dodon, la piața centrală din Chișinău

Distribuiți acest articol!

La piața centrală se vinde o specie rară de pește, babușcă pontică sau Rutilus frisii. Peștele este inclus în cartea roșie, dar braconierii îl prind în râul Nistru și îl introduc pe piață mituind oamenii lui Dodon care conduc agenția de securitate alimentară. Babușca pontică se vinde cu 65,9 lei kilogramul.

Amenda prevăzută de lege este 25 de mii de lei pentru cinci pești. Anul trecut, deputatul democrat Nicolae Ciubuc care conducea comisia de mediu a propus ca Inspectoratul pentru Protecția Mediului să poată verifica proveniența peștelui din comerț și să pună amenzi dacă provine din braconaj.

Cine sunt cei care au fost împotrivă? Instituțiile controlate de socialiști: ministrul mediului Ion Perju, șeful agenției de securitate alimentară Vladislav Cotici, deputații socialiști Eduard Smirnov, Radu Mudreac și deputatul lui Șor Vadim Fotescu. Toți aceștia au blocat amendamentele din start, în comisia de mediu.

Pește din cartea roșie, la piața centrală din Chișinău La piața centrală se vinde o specie rară de pește, babușcă pontică sau Rutilus frisii. Peștele este inclus în cartea roșie, dar braconierii îl prind în râul Nistru și îl introduc pe piață mituind oamenii lui Dodon care conduc agenția de securitate alimentară. Babușca pontică se vinde cu 65,9 lei kilogramul. Amenda prevăzută de lege este 25 de mii de lei pentru cinci pești.

Anul trecut, deputatul democrat Nicolae Ciubuc care conducea comisia de mediu a propus ca Inspectoratul pentru Protecția Mediului să poată verifica proveniența peștelui din comerț și să pună amenzi dacă provine din braconaj. Cine sunt cei care au fost împotrivă? Instituțiile controlate de socialiști: ministrul mediului Ion Perju, șeful agenției de securitate alimentară Vladislav Cotici, deputații socialiști Eduard Smirnov, Radu Mudreac și deputatul lui Șor Vadim Fotescu. Toți aceștia au blocat amendamentele din start, în comisia de mediu.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button