ActualitățiBasarabia

Petru Grozavu: „Fuga bogaților” din R. Moldova. Simt răul pentru ei, asemeni șobolanilor de pe corăbiile amenințate de naufragiu

Distribuiți acest articol!

De teama că vor putea umplea pușcăriile, pleacă. Simt răul pentru ei, asemeni șobolanilor de pe corăbiile amenințate de naufragiu.” Acum câteva zile, părăsea R. Moldova controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, raiderul nr.1 în spațiul CSI, condamnat în R. Moldova la 30 de ani de închisoare în două dosare penale pentru corupere activă, escrocherie și spălare de bani.

Potrivit ultimelor informații, Platon este în Marea Britanie și intenționează să ceară azil politic. Plecarea lui a devenit posibilă după ce Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare (se presupune că nu fără implicarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo) și i-a fost ridicată interdicția de a părăsi R. Moldova. Cine-i următorul?, se întreabă autorul.

“Dodon cu anturajul? Voronin cu „brigada roșie” de la comuniști? Șor cu ai săi? /…/ În spațiul public au apărut informații că Vladimir Andronachi, fost deputat PDM, acuzat de implicare în mai multe scandaluri de corupție, și-ar fi vândut proprietățile și că s-ar muta cu traiul în Elveția. Și puțin probabil să fie singurul cu valiza gata. /…/Câți vor părăsi R. Moldova, câți vor rămâne și câți vor ajunge pe banca acuzaților? Greu de spus.

Partenerii noștri strategici, SUA și UE și-au declarat solidaritatea cu PAS și tot sprijinul programului de reforme și luptei cu corupția. Dar ce ne facem și cum punem „la zid” hoții și bandiții de la guvernare care, în momentul în care se simt amenințați, își vând averile, pleacă și se stabilesc fie în America, UE sau în altă parte, sunt dați în căutare internațională, presa scrie unde sunt, dar nimeni nu-i găsește. Asta ce e? O grațiere nedeclarată?

Poate nu are rost să ne facem că-i mai căutăm? Iar dacă îi căutăm, să-i găsim, să fie aduși la locul faptei și judecați. Ca să fie de învățătură și pentru alții.”


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button