MAGAZIN

Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE va fi actualizat

Distribuiți acest articol!

Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană în perioada 2017-2019, va fi actualizat urmare a implementării reformei administraţiei publice centrale și a aprobării, la 4 august 2017, a noii Agende de Asociere cu UE. O hotărâre în acest sens a fost aprobată miercuri, 28 martie, de Guvern, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, planul actualizat înglobează prioritățile noii Agende de Asociere și stabilește clar sarcinile instituțiilor responsabile de implementarea acțiunilor, în conformitate cu redistribuirea competenţelor, determinată de reforma administraţiei publice centrale.

Totodată, sunt prevăzute măsurile necesare pentru implementarea Acordului de Asociere pe parcursul celor trei ani, dar și măsuri de ajustare a legislaţiei naționale la standardele şi principiile europene, în conformitate cu angajamentele asumate.

Resursele financiare necesare pentru realizarea tuturor acțiunilor vor fi prevăzute în bugetul național și în Cadrul de cheltuieli pe termen mediu. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de asistență din partea UE și a partenerilor de dezvoltare.

După îndeplinirea acţiunilor incluse în document, Republica Moldova va avansa în realizarea asocierii politice şi integrării economice treptate pe piaţa UE, se spune în comunicat.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button