ActualitățiRomânia

Poliţia de frontieră din România şi Republica Moldova, în şedinţă comună

Distribuiți acest articol!

Factorii de decizie ai Direcţiilor regionale Nord, Vest şi Sud ale Poliției de Frontieră a Republicii Moldova şi echipa managerială a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, România, s-au reunit într-o ședință ordinară.

Părțile au prezentat totalurile activității în sectoarele de responsabilitate la frontiera comună, pentru trimestru IV din 2017, și au evaluat noile domenii de cooperare pentru anul curent.

Din rapoartele de analiză a situației operative cele mai frecvente încălcări depistate sînt migrația ilegală, contrabanda cu ţigări la frontiera verde, traficul ilegal cu ţigarete, dar și cu substanțe anabolizante în punctele de trecere. La fel, în cele mai solicitate puncte de trecere au sporit cazurile de trecere a frontiere cu autovehicule furate și alte tipuri de bunuri.

Cu referire la stadiul colaborării în sectoarele de responsabilitate comune, interlocutorii au salutat relațiile bilaterale, care au avut o continuitate și s-au desfăşurat conform cadrului normativ în vigoare.

Pentru anul 2018, reprezentanții celor două entități de frontieră și-au propus o agendă de lucru mult mai ambițioasă și pragmatică. Printre acțiunile puse în discuție și acceptate unanim se regăsesc: informarea reciprocă și în timp operativ despre evenimentele înregistrate la frontiera comună, atât din punctele de trecere, dar și de la frontiera verde, cercetarea în comun ale acestora, desfăşurarea întâlnirilor zilnice și săptămânale între şefii punctelor de trecere, organizarea ședințelor la nivel de experți pe linia analizei de risc, etc.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button