Actualități

În Polonia a fost reținut un austriac, acuzat că a ucis prizonieri ucraineni în Donbas

Distribuiți acest articol!

Polițiștii de frontieră din Polonia au reținut la punctul de frontieră „Dorohusk-Yagodyn“ (regiunea Volîn), un cetățean austriac, suspectat de implicare în participare la luptele din Donbas de partea separatiștilor pro-rusi, precum și torturarea și uciderea prizonierilor de război ucraineni, scrie Ukrinform, care îl citează pe purtatorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Poloniei, Dariusz Senitski.

„Austriacul în vârstă de 25 de ani a fost reținut în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ieșirea din Polonia în Ucraina, în baza unui mandat de arestare european emis de Austria. Străinul era urmarit pentru suspiciunea de implicare în conflictul armat din estul Ucrainei, unde, probabil, a ucis răniți și ostatici în calitate de membru al uneia dintre gruparile aflate în conflict“, – a spus Senitski.

Austriacul este acum în mâinile autorităților poloneze si asteapta extrădarea sa în Austria.

Începând cu 7 aprilie a.c., la frontierele externe ale UE a fost înăsprit controlul și verificarea cetățenilor UE care intră sau ies din Uniunea Europeană. Potrivit polițiștilor de frontieră din Polonia, introducerea acestei proceduri i-a ajutat să-l prinda pe austriac.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button