ActualitățiRomânia

Posturile TV din Găgăuzia, amendate de CCA. Vezi care este motivul sancțiunilor de mii de lei

Distribuiți acest articol!

Posturile TV care emit în regiunea autonomă Găgăuzia vor fi sancţionate pentru retransmiterea emisiunilor informative şi analitice ruseşti. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dragoş Vicol, în şedinţa Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Dragoș Vicol a atras atenția că unii radiodifuzori din Găgăuzia nu respectă prevederile legii privind combaterea propagandei străine şi continuă să difuzeze ştiri şi programe analitice ale televiziunilor din Rusia, notează INFOTAG.

“Postul de televiziune GRT a fost amendat pentru că nu a prezentat la timp concepţia generală a serviciilor de programe. De asemenea, am avertizat că, dacă programele interzise nu vor fi excluse din grilă şi postul tv va continua să se comporte neadecvat, atunci se va aplica o amendă de 40-70 mii lei”, a subliniat el.

Vicol a spus că CCA nu va subvenţiona producerea de emisiuni locale în limba rusă, destinate minorităţilor naţionale.

“Au fost alocate circa 900 mii de lei pentru susţinerea canalelor TV locale din regiunile în care locuiesc un număr mare de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Singura condiţie stabilită este ca emisiunile să fie difuzate în limba minorităţii naţionale cu subtitrare în limba română”, a precizat el.

Preşedintele CCA insistă asupra faptului că programele despre cultura găgăuză trebuie să fie nu în limba rusă, ci în limba găgăuză, pentru că „această limbă este pe cale de dispariţie, fiind cunoscută doar de bătrâni”. ”Această limbă trebuie să fie susţinută, pentru ca şi tinerii să o cunoască”, a subliniat președintele CCA.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. Dacă găgăuzii,bulgari și celelalte minorități naționale de pe teritoriul Nostru s-au născut oameni cu rațiune și demnitate,atunci să judece cu capul lor,dacă-s capabili,dar nu cu capul altcuiva.Să se gândească cum e CORECT.Mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button