MAGAZIN

Prăjitura veche de un secol care demontează mitul că fast-food-ul este etern

Distribuiți acest articol!

Prăjitura cu fructe este cunoscută pentru rezistența în timp, iar un exemplar găsit în Antarctica întărește toate teoriile despre aceasta.

Renumită pentru rezistență, o prăjitură cu fructe aproape perfectă a fost descoperită într-unul dintre cele mai neprielnice locuri din lume, Antarctica. Cei de la Antarctic Heritage Trust, din Noua Zeelandă, au descoperit desertul vechi de mai bine de un secol în cea mai veche clădire de pe continentul înghețat, o cabană de la Cape Adare.

Prăjitura era învelită în hârtie și în resturi ale unei cutii, iar cei de la trust spun că aceasta este în condiție excelentă, arătând și mirosind aproape comestibil. Cel mai probabil, exploratorul britanic Robert Falcon Scott a adus prăjitura aici, aceasta fiind produsă de Huntley & Palmers. Acesta ar fi venit cu prăjitura în timpul expediției Terra Nova, din 1910 – 1913.

Echipa expediției a făcut un popas la cabana de la Cape Adare, aceasta fiind construită de echipa lui Carsten Borchgrevink în 1899, și au lăsat prăjitura în urmă.

Scott și echipa sa au ajuns la Polul Sud în 1912, dar toți cei cinci temerari au murit pe drumul de întoarcere către cabana Terra Nova de la Cape Evans. Restauratorii de la Hertage Trust au lucrat pentru a readuce cabana Terra Nova, cu o lungime de 15 metri, la starea originală. Aceasta era cea mai mare clădire de pe continent la vremea sa, fiind restaurată alături de alte câteva cabane mai mici.

După restaurarea cabanei, aceștia vor duce prăjitura cu fructe înapoi de unde au luat-o, conservând astfel perfect locurile pe care le-au găsit. Aceștia sunt curioși să descopere și alte artefacte de acest fel în cabanele construite la Polul Sud.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button