Actualități

Premieră! A fost prezentat spectacolul “Opt Femei” de Robert Thomas

Distribuiți acest articol!

În incinta Casei de Cultură a Universității de Stat din Moldova a fost prezentat în premieră spectacolul “Opt Femei” de Robert Thomas. La data de 18 mai, studenții Facultății de Arte Frumoase și-au demonstrat abilitățile în actorie. Spectacolul dat reprezintă examenul de stat pentru studenții absolvenți.  La reprezentarea teatrală au participat și studentele anului I. Acestea au rămas încântate de prestație.

 

 

 

„Este ceva cu totul deosebit. Nu știu dacă este vorba de emoții, însă tremuram înainte de spectacol, este o schimbare fiziologică care invocă anumite emoții. Spectatorii la rândul său au reacționat astfel cum și ne-am așteptat: în momentele comice râdeau, ne făceau și pe noi să râdem, dar trebuia să păstrăm seriozitatea”, a consemnat studenta anului I, Valeria Batereanu.

La premieră au fost prezenți și specialiști din domeniu, iar oaspetele special a fost decanul Facultății de Arte Frumoase Valentin Tomuleţ.

„Dacă reieșim din considerentul că nu sunt profesioniști, au fost destul de credibili. Au jucat cu ardoare, ceea ce dovedește că pe parcursul acestor trei ani au acumulat destule cunoștințe. Pot chiar să joace cel puțin în viața cotidiană. În pofida crizei care are loc în teatru și tendinței tot mai mari de a face teatrul puțin mai diferit decât cel clasic, totuși acesta își păstrează spectatorul său. Cel care vrea să se regăsească, cel care vrea să-și vadă colegul sau prietenul său, să se vadă pe sine însăși, frecventează teatrul și cred că se regăsește”, a menționat decanul.

Unul dintre spectatorii care au admirat piesa a fost și Alina Onta: „Mi-a plăcut spectacolul, a fost un joc reușit de roluri, dar și piesa a fost foarte frumoasă”.

Amintim că spectacolul “Opt Femei” de Robert Thomas reprezintă o finalitate teatrală. Aceasta însumează trei ani de studii și muncă asiduă depusă de studenți pe parcursul acestei perioade de timp. De regulă, studiile teatrale se atestează cu examenul de stat. Acesta este reprezentat de o piesă, scenetă sau un fragment dintr-un spectacol montat.

 

Autor: Mihail Caragacean


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button