Actualități

Premierul Pavel Filip – vizită oficială în Republica Belarus

Distribuiți acest articol!

În perioada 6 – 7 iunie, Pavel Filip va efectua o vizită în Belarus, acolo unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali. Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul va participa la lucrările Forumului oamenilor de afaceri și la Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus.

Perspectivele de dezvoltare a parteneriatului moldo-belorus și noile inițiative de cooperare bilaterală au fost discutate la întrevederea de ieri cu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk. Filip a declarat că Republica Belarus este un partener tradițional al țării noastre, iar dialogul bilateral este deschis şi constructiv.

Trebuie să continuăm inițiativele lansate, inclusiv cele privind cooperarea economică și intensificarea schimburilor comerciale bilaterale. Avem o evoluție pozitivă în acest sens, pe parcursul primelor trei luni ale anului curent valoarea schimburilor comerciale a crescut semnificativ. Trebuie să explorăm în continuare posibilitățile existente.” a mai menţionat acesta.

Anumite date statistice precizează că volumul relațiilor comerciale cu Belarus a constituit 57 de milioane de dolari în primele trei luni ale acestui an, în creștere cu aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, în special au crescut importurile – cu 50% .


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button