10TVActualitățiIMPORTANTE

Preoții împreună cu creștinii protestează în fața Marii Adunări Naționale împotriva vaccinării anti-COVID-19

Distribuiți acest articol!

Un grup de preoți împreună cu ulți creștini organizează un protest în centrul capitalei împotriva vaccinării anti-COVID-19.

Într-o declarație a Metropoliei Moldovei, se arată că: ,, Poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării”. Aceasta a fost publicată la 28 mai 2021, în contextul campaniei de vaccinare care este în plină desfășurare.


Totodată, clericii atrag atenția asupra necesității respectării principiilor de natură etică, precum consimţământul informat al persoanei și informarea corectă privind beneficiile și riscurile vaccinării.


„Poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova, care prețuiește știința medicală și multele beneficii ale acesteia, a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind însă constant necesitatea esențială a respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”, a menționat direcția mitropolitană într-un comunicat semnat de Direcția Mitropolitană.


Precizările Mitropoliei a fost făcute în contextul consultării opiniei generalizate de către Bisericile Ortodoxe surori privind problema vaccinării anti-covid.


„Ca urmare a producerii vaccinului anti-covid, Biserica delimitează tema vaccinării de domeniul teologic și spiritual, considerând-o specifică domeniului științelor medicale. În acest sens, Mitropolia salută vestea campaniei de vaccinare care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit”, se mai declară în acea declarație.


Direcția mitropolitană a atenționat credincioșii despre importanța respectării în continuare a tuturor măsurilor de sănătate solicitate de către autorități.

Sursa:  replicamedia.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button