ActualitățiExterne

PREȘEDINTELE PNL ROMÂNIA: România este pregătită pentru UNIRE

Distribuiți acest articol!

Cei peste o sută de primari unioniști din R. Moldova se află, în aceste zile, într-un turneu oficial pe teritoriul României, aceștia au avut întâlniri cu mai multe oficialități.

Cu primarii unioniști s-a întâlnit și președintele celui de-al doilea partid politic din România, Ludovic Orban. Liderul liberalilor a  precizat că România este pregătiă de unirea cu R. Moldova, afirmând:„Unirea o va face poporul prin decizia pe care o va lua (…)PNL, aşa cum a fost în urmă cu 100 de ani, partidul care a susţinut Marea Unire, şi astăzi susţine Marea Unire. Chiar dacă nu există un plan sau o strategie care să fie împărtăşită de toţi oamenii care fac politică în România, eu sunt convins că România este pregătită pentru această Unire. În ceea ce priveşte gândurile noastre, acţionăm prin toate posibilităţile legale şi constituţionale pe care le avem. Noi vom transmite şi transmitem în mod constant aleşilor locali ai PNL să dezvolte relaţii de înfrăţire, de cooperare, de realizare de programe comune cu primari şi consilii locale din satele din Republica Moldova, din Basarabia”

Amintim că majoritatea istoricilor atrebuie realizarea Marii Uniri, din 1918, tocmai Partidului Național Liberal, care în acea vreme a fost condus, în cea mai mare parte, de faimoasa famile a Brătienilor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button